skip to Main Content
Mer om Nyckeln

Hjärtat i föreningen är de gröna och barnvänliga gårdarna

De är en naturlig lekplats för barnen och ett ställe där man gärna kopplar av. Mitt på gårdarna finns de gemensamma gårdslokalerna. Där kan du vara när du vill ha en fest eller göra något annat som kräver större utrymme. I samma byggnad ligger bastu och tvättstuga. Vi har också en populär övernattningslägenhet med plats för fyra personer. Adressen är Diligensvägen 56.

När du kommer in i våra portar känner du nästan doften av salta havsstänk och får en förnimmelse av skönheten i Provence. Portarna har utsmyckats av konstnärerna Rosa Ekelund och Lisbeth Lindqvist-Forsberg.

Stenkast från Nyckelviken

Ett stenkast från Nyckeln ligger naturreservatet Nyckelviken med bebyggelse från 1700-talet. I Nyckelviken finns djur, ponnyridning, korvgrillning, löpslinga genom skogen, cafeteria, växthus med mera.
Från Nacka Strand kan du ta Waxholmsbåten ut i Stockholms skärgård. Varför inte ta båten ut till Fjäderholmarna för att sola, äta strömming och gå på vernissage? Eller kanske en tur till Nybrokajen en skön somarkväll? Föredrar du att vara på land, är det i Nacka Strand aldrig långt till kulinariska upplevelser i vacker miljö!

Mer om Jarlaberg

Bostadsområdet är byggt på två högt belägna berg, med en dal emellan (Gröna dalen) och med en milsvid utsikt över Stockholms skärgård.

Området består av 7 bostadsrättsföreningar och totalt ca 1300 lägenheter, byggt i etapper under åren 1986-1990. Jarlaberg ligger intill det expansiva Nacka Strand och på promenadavstånd till gallerian Nacka Forum och stormarknaden Ica Maxi.

I Jarlaberg finns frisör, flera förskolor, grundskolaidrottsförening, utomhustennisbana etc. Fler möjligheter till motion finns i nära belägna idrottsanläggningar, simhall, ishallar, sporthall vid Nacka IP och gym (som SATS i Nacka Strand och Puls & Träning i Nacka Forum).

Busskommunikationer

Från Jarlaberg tar det ca 10 minuter med motorvägsbuss till Stockholms centrum (Slussen). Avstånd 7 km.

SL:s tidtabeller hittar du på sl.se
Buss 443 från/till Slussen (via motorvägen)
Buss 404 från/till Slussen (sena kvällar)
Buss 71 från/till Slussen (via Sickla och Hammarby Sjöstad)
Buss 443C till Stockholms C (från Nacka strand)

Båtkommunikationer

SL-pendelbåtar www.sjovagen.nu går från Nacka Strand till bl a Lidingö, Kvarnholmen, Gröna Lund och Nybroplan.